Τρίτη 25 Απριλίου 2017



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ













ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
…. εις το επανιδείν




Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών

και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης,

με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών,

διοργανώνουν εκδήλωση

αφιερωμένη στον ζωγράφο, ποιητή, πεζογράφο και μεταφραστή

Αλέξανδρο Ίσαρη

Ο εκ Σερρών ορμώμενος καλλιτέχνης, επισκέπτεται ακόμη μια φορά τη γενέθλια πόλη του για να συναντήσει το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας. Θα προλογίσει ο εικαστικός Βασίλης Βαφειάδης, ενώ ο ίδιος ο Αλέξανδρος Ίσαρης  θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο μεταφραστικό του έργο, σκιαγραφώντας τη σχέση συγγραφέα και μεταφραστή. Θα προβληθούν, επίσης, αποσπάσματα από το ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος Ίσαρης» - Εκπομπή «Παρασκήνιο» - Ε.Ρ.Τ του συμπατριώτη μας σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλου.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ώρα 20:00, στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

Ας σημειωθεί ότι ο καλλιτέχνης δώρισε πρόσφατα, μέσω της διαθήκης του, την προσωπική του βιβλιοθήκη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη των Σερρών. Θα τιμηθεί για την προσφορά του.

Χορηγός της εκδήλωσης:



Σύντομο πορτραίτο του Αλέξανδρου Ίσαρη:

Ο Αλέξανδρος ΄Ισαρης γεννήθηκε στις Σέρρες. Με την πολύπλευρη προσωπικότητα και τη διαρκή παρουσία του σε πολλούς τομείς της πνευματικής δημιουργίας, θυμίζει τους καλλιτέχνες της Αναγέννησης, και από την άποψη αυτή, αποτελεί εντελώς ξεχωριστή περίπτωση στην πολιτιστική πραγματικότητα της Ελλάδος. Ως αρχιτέκτων, πολεοδόμος, ζωγράφος, ποιητής, πεζογράφος, δοκιμιογράφος, μεταφραστής, φωτογράφος και γραφίστας, έχει αφήσει την καλλιτεχνική του σφραγίδα σε πάμπολλα έργα, αποκομίζοντας πολλά βραβεία. Επί μισό αιώνα εργάζεται ακατάπαυστα, προσφέροντας τον εαυτό του και το ταλέντο του χωρίς να κάνει εκπτώσεις και συμβιβασμούς στην ποιότητα των έργων που φέρουν την υπογραφή του. Από το 1978 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου