Κυριακή 4 Ιουνίου 2017



Δον Κιχώτης: Μπαλέτο
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
Και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών
Παρουσιάζουν στην τελευταία εκδήλωση της περιόδου 2016 ~ 2017 τον πιο ονειροπόλο ήρωα, τον Δον Κιχώτη, σε μια παράσταση μπαλέτου γεμάτη χρώμα, ένταση και  … πάθος.
Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017 στις 20:00
Δον Κιχώτης

Στη Σκάλα του Μιλάνου. Παράσταση του 2014 σε δύο πράξεις.
Με την Ναταλία Οσίποβα στο ρόλο της Κίτρι
και τον Λεονίντ Σαραφάνοφ στο ρόλο του Μπαζίλιο

Στο αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών
Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα μπαλέτου του κλασικού ρεπερτορίου. Μια ιστορία για τα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού που συγκινεί διαχρονικά συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία.
Ο Δον Κιχώτης έχει καθιερωθεί ως ένα κλασικό αριστούργημα του μπαλέτου και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς χορογράφους και χορευτές σε όλο τον κόσμο.
Πρόλογος  έργου:
Ο κουρέας Μπαζίλιο ξυρίζει τον Δον Κιχώτη. Η Κίτρι ανυπομονεί να τελειώσει ο Μπαζίλιο τη δουλειά του. Ο Δον Κιχώτης, επηρεασμένος από το πάθος του για τους μύθους των ιπποτών, αντικρίζοντας την Κίτρι, φαντάζεται πως είναι η γυναίκα των ονείρων του, η Δουλτσινέα.
Η ερωτική του εξομολόγηση προς την Κίτρι διακόπτεται απότομα από την εμφάνιση του Σάντσο Πάντσα: Τον κυνηγούν οι υπηρέτριες επειδή έκλεψε φαγητό. Στη γενική αναταραχή, το ερωτευμένο ζευγάρι η Κίτρι και ο Μπαζίλιο βρίσκουν την ευκαιρία να αποδράσουν.
Ο Δον Κιχώτης σώζει τον Σάντσο Πάντσα από την τιμωρία και τον χρίζει κουβαλητή του σπαθιού του. Εμπνευσμένος από την αγάπη και από ευγενή αισθήματα, ο ιππότης ξεκινάει την αναζήτηση της όμορφης Δουλτσινέας.
 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου