Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
και ο Σύλλογος Φίλων Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σερρών

Σας προσκαλούν

τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00
στο Αμφιθέατρο «Γεώργιος Καφταντζής» της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών.
 
στις «ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ»
του 6ου κύκλου 2017 ~ 2018 με τον Ψυχίατρο ΜΙΧΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
με την προβολή του 3ου Επεισοδίου
της σειράς από την Υπερπαραγωγή του BBC

«ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ»
Λέοντος Τολστόι

Μια συνάντηση της Λογοτεχνίας με την Ιστορία, την Ψυχολογία,
τις Ανθρωπιστικές, Κοινωνικές και Φυσικές Επιστήμες


Εισηγητές:
Ο Ψυχίατρος Μιχάλης Σωτηρίου 
και η Φιλόλογος Αναστασία Δάγκου

Λίγα Λόγια για την υπόθεση του 3ου Επεισοδίου

Ο Πιέρ και ο Ντολόκωβ μονομαχούν. Ο Πιέρ, άπειρος στη χρήση όπλων, τραυματίζει τον Ντολόκωβ κερδίζοντας τη μονομαχία. Αργότερα, μαθαίνουμε ότι δεν πέθανε αλλά αναρρώνει στο πατρικό σπίτι των Ροστώβ.
Ο Πιέρ, γυρίζοντας στο σπίτι, στη Μόσχα, βρίσκει την Έλεν με τον αδελφό της Ανατόλ Κοράγκιν σε επιλήψιμη (!!!) στάση. Μετά από ένα ξέσπασμα, αποφασίζει να χωρίσει και φεύγει για την Πετρούπολη. Στη διαδρομή, σ’ ένα σταθμό ανεφοδιασμού, γνωρίζει ένα Ελευθεροτέκτονα. Η συζήτησή τους περιστρέφεται στην πίστη στο Θεό. Ο Πιέρ δηλώνει άπιστος, μισεί τον ίδιο του τον εαυτό. Παρ’ όλα αυτά, επισκέπτεται στην Πετρούπολη την αδελφότητα Ελευθεροτεκτόνων και μετά κάποιο χρονικό διάστημα μυείται, ορκιζόμενος να μη ζει μόνο για τον εαυτό του, να επιζητά τη σοφία και την αρετή, να βοηθά τους άλλους.
Ο Αντρέι Μπολκόνσκι μετά τη βάπτιση του παιδιού του αποφασίζει να μη γυρίσει στο στρατό, αλλά να χτίσει σπίτι σε ένα κτήμα του.
Ο Ντολόκωβ εκμεταλλεύεται τη φιλοξενία των Ροστώβ και γλυκοκοιτάζει τη Νατάσσα αλλά και τη Σόνια. Η Νατάσσα αμφιβάλλει για την ειλικρίνεια του Ντολόκωβ, κάτι που τον κάνει να πει το: «Η αθωότητα και η Αγνότητα είναι σπάνιες». Ο αδελφός της Νικολάι Ροστώβ κινδυνεύει να «χάσει» την αγαπημένη του Σόνια από τον Ντολόκωβ.
Ο Ντενίσωβ χορεύει μαζούρκα με τη Νατάσσα και της εκμυστηρεύεται ότι την αγαπά.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου