Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ ΤΟΛΣΤΟΪ
"ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ"
ΣΕ 6 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ "ΨΗΦΙΔΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ"
ΜΕ ΤΟΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΜΙΧΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΟΥ
ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝΗ

2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 20:00

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ"
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Ο Πιέρ Μπεζούκωβ, στην Αγία Πετρούπολη, παντρεύεται την Έλεν Κουράγκινα, κόρη του πρίγκιπα Βασίλι Κουράγκιν, αν και είναι ένα μάλλον αταίριαστο ζευγάρι.
Χειμώνας του 1805 και ο Αντρέι Μπολκόνσκι στέλνεται απεσταλμένος του Στρατηγού Κουτούζωφ στον Υπουργό να του αναφέρει την επιτυχή έκβαση της μάχης στο Σονγκράμπερν της Αυστρίας. Ο Υπουργός δεν τη θεωρεί νίκη αφού οι Γάλλοι κατέλαβαν τη Βιέννη. Ο Αντρέι του εξηγεί ότι το θετικό ήταν η ανακοπή της προέλασης του Ναπολέοντα.
Ο γάμος του Πιέρ με την Έλεν από την αρχή περνά δυσκολίες. Η Έλεν δεν ακολουθεί τον Πιέρ στην επαρχία, όπου πηγαίνει για να δει τα κτήματα που κληρονόμησε. Υπάρχουν φήμες πως έχει ερωτικές σχέσεις με τον Φιοντόρ Ιβάνοβιτς Ντολόκωφ.
Ο Ανατόλ Κουράγκιν δέχεται προξενιά για την Μαρία Μπολκόνσκι, αδελφής του Αντρέι Μπολκόνσκι. Ο πατέρας της δε συμφωνεί και προειδοποιεί την κόρη του ότι ο Ανατόλ δε θα της είναι πιστός. Επίσκεψη στο μέτωπο, του Τσάρου Αλέξανδρου που θεωρεί ευκαιρία να επιτεθεί ο ρωσικός στρατός στον Ναπολέοντα. Ο έμπειρος στρατηγός Κουτούζωβ διαφωνεί προβλέποντας άσκοπη αιματοχυσία. Η εξέλιξη δικαιώνει τον στρατηγό, ο Αντρέι τραυματίζεται σοβαρά κρατώντας τη σημαία της μονάδας του. Από τη στρατιωτική διοίκηση θεωρείται νεκρός και στέλνεται γράμμα στον πατέρα Μπολκόνσκι. Αυτός το κρύβει από τη σύζυγο του Αντρέι Λίζα. Ο Αντρέι έρχεται λίγο πριν γεννηθεί ο γιος, η Λίζα πεθαίνει από επιπλοκές του τοκετού.
Γράμμα παίρνει και ο Πιέρ που τον ενημερώνει ότι η σύζυγός του Έλεν διατηρεί δεσμό με τον φιλοξενούμενό του Ντολόκωβ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου