Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΕΡΡΩΝ
ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΙΣ 20:00
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΤΑΝΤΖΗΣ"
ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
ΜΕ ΓΕΝΙΚΟ ΤΙΤΛΟ "Η ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ"
ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ "ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΑΒΟΝΑ"

Η ταινία βασίζεται στην ομώνυμη φιλοσοφική νουβέλα του Πασκάλ Μερσιέ και περιστρέφεται γύρω από μία περιπλάνηση για την εξερεύνηση του βίου ενός συγγραφέα, οι σκέψεις του οποίου - αποτυπωμένες σε ένα σπάνιο βιβλίο - θα αναστατώσουν ένα φιλόλογο.
Ο Ράιμουντ Γκρεγκόριους (Τζέρεμι Άιρονς) εγκαταλείπει απρόσμενα και ξαφνικά το πόστο του καθηγητή που κατέχει στη Βέρνη και φεύγει εσπευσμένα για τη Λισαβόνα. Η ζωή του αναστατώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη, έπειτα από την τυχαία ανακάλυψη ενός βιβλίου στην τσέπη μιας μυστηριώδους γυναίκας. Ο καθηγητής εκδηλώνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το περιεχόμενο του βιβλίου και για τις σκέψεις του συγγραφέα του πάνω στη ζωή.
Ο Ρέιμουντ παθιάζεται, μοιάζει σαν να έχει βρει κάτι που έψαχνε καιρό (το νόημα της ζωής;) και ταυτίζεται τόσο με το συγγραφέα του συναρπαστικού βιβλίου, με τον Αμαντέου Ντε Πράντο, που αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι για να μάθει περισσότερα γύρω απ’ αυτόν. Η όμορφη Λισαβόνα είναι ο προορισμός του, καθώς ο Ντε Πράντο ήταν ένας Πορτογάλος γιατρός που έδρασε κατά την περίοδο της μακρόχρονης δικτατορίας του Αντόνιο Σαλαζάρ. Το επίθετο «νυχτερινό» του τίτλου υποδηλώνει την ξαφνική αλλαγή στη ζωή του Ρέιμουντ και την κατεπείγουσα ανάγκη να ικανοποιήσει μια μεγάλη περιέργεια που τον καταδυναστεύει.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου